Stofix för elementhus

Med hjälp av Stofix-tegelfasaden och infästningssystemet kan du dels uppföra en fungerande fasad som uppfyller de gällande byggnadstekniska bestämmelserna, dels höja husets U-värde genom att öka värmeisoleringen, och dessutom fräscha upp husets utseende.

stofix-for-elementhus

 

Genom att riva eller bygga på

Beroende på objektet kan en fasad av Stofix-tegelfasadsystem monteras antingen ovanpå den gamla fasaden eller genom att riva den gamla fasaden. Den förnuftigaste lösningen beror på den nuvarande fasadens tillstånd och på hur väl den underliggande konstruktionen fungerar.

 

På den gamla fasaden

När en Stofix-fasad byggs på en gammal fasad får man en ökad värmeisolering, och dessutom får den ursprungliga konstruktionen torka tack vare en ordentlig ventilation. På så sätt kan man minska på väggens energiförbrukning. Samtidigt får man ett tidsenligt utseende genom att välja ett trevligt ytmaterial.

 

Genom att riva den gamla fasaden

Ibland är den gamla fasaden i sådant skick att den måste rivas och problemen kan inte åtgärdas på annat sätt än genom att bygga upp en helt ny fasad. Med en fasad av Stofix-tegelplattor kan man skapa en fungerande fasad som uppfyller de moderna byggnadstekniska bestämmelserna samt höja husets U-värde genom att öka värmeisoleringen utan att nämnvärt öka fasadimensionerna.

 

Otavantähti före och efter
Linnanharja före och efter

 

När utseendet förändras

Stofix är ett ypperligt val för objekt vars utseende man vill förnya, t.ex. gammal betong som bleknat under årtionden. Vi modellerar objektet så att du kan jämföra hur ett färdigt hus ser ut med olika Stofix-fasadalternativ.

 

Begär en värdering av en Stofix-tegelfasad på ert hus

Vi berättar gärna mera om hur en fasad av Stofix-tegelplattor kan förbättra ert hus.

Berätta mer

Vill du ha mer specifik information? Vi berättar gärna mer.