Reference:

HSB Brf.Brunna, Hallunda

Följ omvandligen av ”miljonprogramsområdet”

 

De ursprungliga husen bestod av ett ”sandwich-element”, med ett inre och ett yttre betong-element med isolering mellan. Nya infästningar görs mellan de inre och yttre betongelementen, för att säkerställa hållfastheten framöver. Ytterväggarna tilläggsisoleras med 80 mm och kläs med Stofix ventilerade tegelfasadsystem. Föreningens målsättning är att skapa ett nytt område med ny karaktär, energibesparing och lång livslängd. De nya taken kommer att utrustas med solpaneler. Teglet kommer från Feldhaus. Arkitekt för projektet är Carlo Diociaiuti, från Lumen Arkitekter. De platta taken byggs om, till valmade plåttak.

För mer info om projektet kontakta: 
Pekka Ojanne 070-792 29 25
pekka.ojanne@stofix.se

 

 

Nu kan du följa ”miljonprogramsområdet” Brf. Brunnas omvandling. Hur den ”fula ankungen” blir en vacker svan. Området består av 37 huskroppar. 

27.03.2019

Nu är sista huskroppen av 37 snart färdigställd och enbart dagar återstår tills hela omvandlingen av Brf. Brunna har gått i mål. Vackra tegelfasader med valmade plåttak och livfulla innergårdar med olika teman. Föreningens målsättning med att skapa ett nytt område med ny karaktär, energibesparing och lång livslängd har nu onekligen blivit en verklighet. 

 
     

 

20.11.2018

Nu går vi in på sluttampen av Brf. Brunnas omvandling. Hela 32 av 37  huskroppar har nu, tillsammans med nybyggda innergårdar, fått ett helt nytt utseende och liv. Projektet förväntas att färdigställas i april 2019 och vi kan helt enkelt konstatera att den fula ankungen håller på att bli en riktigt vacker svan. 

     

 

11.5.2017

 

Uppgifter om objektet

Adress Tomtbergavägen 20-124, 145 75 Norsborg
Fastighetsägare HSB Brf Brunna
Arkitekt Carlo Diociaiuti, Lumen Arkitekter
Entreprenör Stofix Ab

Använda material

Tegel Feldhaus R693NF, R677NF, R688NF
Fog R610, R80, R113
Förband 1/2

Berätta mer

Vill du ha mer specifik information? Vi berättar gärna mer.