Är du ute efter en fasadrenovering i tegel?

En fasadrenovering kan variera från en enklare lagning till ett totalt byte av fasaden i tegel. Det kan kännas skrämmande och tidskrävande att byta ut hela fasaden men med Stofix kan du snabbt och enkelt göra en total uppfräschning av din fasad utan att behöva knacka ner hela.

Du kan välja mellan två alternativ, en kallfasad eller en tilläggsvärmeisolering.

Vid en tilläggsvärmeisolering binder man stommen till den gamla fasaden som bekläs med Stofix tegelfasad och lägger däremellan in isoleringen. Med denna metod skyddar man den gamla fasaden mot ytterligare skador och ökar dessutom byggnadens energieffektivitet och boendekomfort.

Väljer man däremot en kallfasad så får man en täckande renovering där den gamla fasaden täcks med den nya tegelfasaden ifrån Stofix. Denna metod garanterar att din fasad hålls ventilerad och torkar samtidigt ut den gamla väggkonstruktionen.

Vilken metod som passar dig bäst beror givetvis på fastighetens reparationskrav samt de arkitektoniska och ekonomiska kriterierna du ställer på din fasadrenovering i tegel.

En snabb och effektiv lösning som dessutom är hållbar

Eftersom Stofix fasadrenovering i tegel inte muras på plats utan levereras i form av moduluppbyggda monteringssystem, går det snabbt och enkelt att få den på plats. Det räcker med en personlyft och några enkla handverktyg. Detta innebär att man i regel slipper täckning och byggnadsställningar som omger fastigheten samt reducerar mängden tegel- och betongdamm på plats.

Förutom våra egna skickliga montörer så utbildar vi även externa montörer och samarbetspartners, samt övervakar kvaliteten på monteringsarbetet även när vi inte själva utför arbetet för att försäkra oss om att samma omsorg läggs i varje Stofix fasad.

Trots ett snabbt monteringsarbete har vi en hög hållbarhet på vår tegelfasad. En traditionell tegelfasad beräknas hålla i 30 – 50 år medan en ventilerad Sofix-fasad håller i 50 – 100 år.

Fasadrenovering – Vi är din partner i tegel

Vi har tillverkat vår unika, energieffektiva och tekniskt oöverträffade tegelbeklädnad i över två decennier och är stolta över att ha en produkt som är både vacker, underhållsfri och hållbar.

Vi strävar alltid efter ett perfekt resultat och de nöjdaste kunderna i branschen. Vill du veta mer om fasadrenovering och vilken metod som passar dig och din fastighet i tegel bäst, är du välkommen att kontakta oss för en värdering.

Berätta mer

Vill du ha mer specifik information? Vi berättar gärna mer.